Werkwijze & FAQ

In het kort is mijn werkwijze als volgt: na jouw uitleg over je wensen, begin ik met ontwerpen, gevolgd door overleg. Uiteindelijk maak ik een afspraak met je voor het zetten van jouw tatoeage.


Afspraak

Als we beiden tevreden zijn over het definitieve ontwerp van de tatoeage en de prijs bepaald is, maken we een afspraak. Deze afspraak kun je alleen zelf in de tattooshop maken en niet telefonisch of per mail. Vooraf krijg je ook nog informatie over de risico’s en de nazorg van de tatoeage. Je zult ook een document moeten ondertekenen dat je alles goed begrepen hebt. Op deze manier zorg ik ervoor dat de richtlijnen van de GGD worden nageleefd. Tot slot moet je een aanbetaling van €50 per tatoeage doen.  Dit verreken ik uiteindelijk met het eindbedrag dat we hebben afgesproken. Deze aanbetaling ben je kwijt als je niet uiterlijk 2 dagen voor de afspraak annuleert. Ik werk het liefst op afspraak, maar je kunt altijd binnenlopen om te kijken of ik tijd heb. Wil je zekerheid dat je op een bepaalde dag geholpen wordt, dan kun je beter een afspraak maken.

Ontwerp je tatoeage

Een tatoeage is iets persoonlijks. Het is een unieke, permanente versiering, die iets over jou vertelt en die goed bij jou past. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over het ontwerp, de grootte en de plek van de tatoeage. Jouw tatoeage kan een vertaling zijn van een speciale herinnering of gebeurtenis. Je kunt een eigen ontwerp meenemen zodat we samen kunnen kijken op welke manier jouw idee het mooiste tot zijn recht komt. Of ik kan voor jou een ontwerp maken. Dat kan ik dan in overleg aanpassen tot we jouw gewenste tatoeage bereikt hebben.

Nazorg

Nazorg is erg belangrijk voor de kwaliteit van de tatoeage. De genezingstijd van een tatoeage is ongeveer 10 dagen. Je gezondheid en lichamelijke conditie spelen zeker een rol. Tijdens de genezing kan de tatoeage gaan jeuken. Dit betekent dat de wond heelt. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk. Direct na het tatoeëren voorzie ik de tatoeage van zalf en dek ik deze af met folie. Na een paar uur mag je de folie voorzichtig verwijderen en moet je de tatoeage behandelen. 

 

Hygiëne

Jouw huid is je grootste orgaan, dus daar moet je heel zuinig op zijn. In het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen (juni 2014) is vastgelegd dat alle tatoeagestudio’s moeten voldoen aan landelijke hygiënerichtlijnen. De GGD controleert elke shop op hygiëne, apparatuur en werkwijze. Als de inspecteur is langs geweest en de tattooshop is goedgekeurd, wordt de vergunning verleend. Elke tattooshop wordt om de drie jaar door de GGD opnieuw geïnspecteerd. Dat is een wettelijke verplichting. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit houdt toezicht. Op 6 juli 2015 is Chok Di Tattoo Breda goedgekeurd door de GGD. Chok Di Tattoo Breda voldoet aan alle landelijke hygiënerichtlijnen.

FAQ / vragen

Pinnen in de tattooshop?

Je kunt alleen pinnen in de shop, betalen met contant geld is niet mogelijk. Je kunt een bewijs van de transactie via e-mail toegestuurd krijgen.

Minimale leeftijd voor tatoeage?

Je moet minimaal 16 jaar zijn en altijd een legitimatiebewijs kunnen laten zien. Vanaf 16 tot 18 jaar tatoeëer ik alleen onder begeleiding van ouder of voogd, die zich als zodanig kan identificeren. Deze leeftijdsgroep zal ik niet op handen, nek en gezicht tatoeëren.

Kinderen, jonger dan 12 jaar, mogen niet naar binnen. Ook niet onder begeleiding.

Veilig tatoeëren?

Aangezien de GGD de vergunning verleend heeft, werk ik in de shop volgens de hygiënerichtlijnen en is het veilig om een tatoeage te laten zetten. Chok Di Tattoo Breda is uitgebreid gecontroleerd op hygiëne, apparatuur en werkwijze.

Prijs van een tatoeage?

De prijs van een tatoeage is afhankelijk van een aantal zaken. Denk daarbij aan de grootte, de plek, het niveau van details en het gebruik van kleuren. Als het ontwerp klaar is, bepaal ik de prijs. Het begintarief is €60.

Pijn tijdens tatoeëren?

Pijn wordt door iedereen anders ervaren. Ook heeft elke persoon een andere pijngrens. De plek op het lichaam, waar de tatoeage gezet zal worden, is voor een deel ook bepalend voor de hoeveelheid pijn. De grootte en de hoeveelheid kleur spelen ook een rol.

Vervellen van tatoeage?

Het vervellen van een tatoeage is normaal. Smeer de nieuwe huid regelmatig in met bodylotion en Bepathen om deze te ondersteunen in het herstelproces. Je mag nooit aan de korstjes krabben. Binnen een aantal dagen zal de oude huid verdwijnen en de tatoeage in de juiste kleur verschijnen.

Diabetes en tatoeage?

Heb je diabetes, bezoek dan eerst je huisarts. Hij kan meteen vaststellen hoe hoog je suikerspiegel is. De uitslag kan bepalend zijn. Heb je diabetes, dan is over het algemeen sprake van een langere genezingsperiode.

Bloedverdunners en tatoeage?

Gebruik je bloedverdunners, bezoek ook in deze situatie eerst de huisarts en overleg met hem.

Alcohol en tatoeage?

Ik zet geen tatoeage als je onder invloed bent van alcohol, ook al heb je een afspraak.

Zwanger en tatoeage?

Zwangere vrouwen zijn van harte welkom om over het ontwerp en hun wensen te praten. Als het kind geboren is, kun je de tatoeage laten zetten.

NAZORGTIPS

Afblijven!

Raak de tatoeage zo min mogelijk aan in de eerste weken.

Twee keer per dag wassen

Was de getatoeëerde plek twee keer per dag met water en ongeparfumeerde zeep, totdat de wond genezen is. Dep de wond na het wassen voorzichtig droog met een tissue of schone handdoek.

Alleen bepanthen

Smeer de tatoeage (met schone handen) in met Bepanthen zalf. Gebruik geen andere zalf. De zalf moet uitsluitend voor eigen gebruik zijn. Bepanthen is verkrijgbaar bij elke drogist.

Geen pleister, geen strakke kleding

Draag geen pleister of verband op de tatoeagewond. Draag ook nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.

Vermijd zwemwater

Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (zout en chloor zijn funest), sauna’s en stoombaden.

Geen zon

Stel de tatoeage niet bloot aan de zon of zonnebank. Gebruik ook, nadat de tatoeagewond genezen is, altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Pijn? Bel de huisarts

Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, ontsteking, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.